איך מגדלים אננס?

אננס הוא פרי טרופי שבית הגידול הטבעי שלו הוא באזורים בעלי אקלים טרופי.
זני האננס המצויים בטבע מכילים זרעים רבים אך, האננס המסחרי כלל לא מכיל זרעים.
האקלים בארץ אינו מתאים כל כך לגידול אננס.
על מנת להמנע מקרינת שמש ישירה, החקלאים בארץ משתמשים בקיץ ברשתות צל.
ובכדי להתגבר על הקרה בחורף החקלאים משתמשים בחממות פלסטיק בכדי להגן על האננס מפני קרה.
מחירי פרי האננס מאוד יקרים בישראל בגלל תנאי תברואה מאוד מחמירים שהיבואנים צריכים לעמוד בהם.
תנאים שנועדו בכדי למנוע כניסת מזיקים לארץ שעשויים לגרום לפגיעה בגידולי אננס ותמרים מקומיים.
אם אתם ממעריצי האננס אתם יכולים לגדל צמח מניב פרי בעצמכם.
להלן ההוראות לגידול עצמי של אננס. הגידול הוא מאוד פשוט רק צריך להתאזר בסבלנות כי לאננס לוקח לא מעט זמן לגדול.

איך מגדלים אננס?

  • קנו פרי אננס עם עלים ירוקים בעלי מראה בריא וירוק.
  • חיתכו את ראש האננס עם העלים ועם חלק דק מהפרי.
  • הורידו את עלי הבסיס הקטנים של האננס.
  • את ראש האננס שימו בכוס מספיק גדולה ורצוי שקופה המלאה במים בכדי לראות את התקדמות יציאת השורשים.
  • את הכוס יש להניח במקום מואר אך לא בקרינה ישירה.
  • יש להחליף את המים שבכוס בכל 2-3 ימים בכדי למנוע מחלות פטריתיות.
  • אתם תוכלו להבחין בשורשים שבוקעים מהפרי, כבר לאחר 7 ימים.
  • לאחר כ-15 יום ניתן לשתול את הצמח בעציץ.
  • הכינו תערובת שתילה מחול, קומפוסט וכבול בכמויות שוות ומלאו את העציץ.
  • את הצמח יש לשתול כך שכל החלק של הפרי והשורשים יטמן באדמה.
  • בקיץ את העציץ יש להניח במקום מואר אך ללא קרינה ישירה.
  • בחורף אם הטמפרטורות צונחות מתחת ל-10 מעלות צלזיוס, רצוי להכניס את עציץ האננס הביתה.

מתי יצא אננס שאפשר לאכול?

לאחר כשנתיים עד שנתיים וחצי אתם תראו פריחה ו-4 חודשים לאחר הפריחה תוכלו לראות פרי ירקרק.
הפרי יבשיל בתוך מספר שבועות וצבעו תחלף מירוק לצהוב.
מומלץ לגזום את כל ההסתעפויות הצדדיות בצמח בכדי לאפשר לצמח להשקיע את כל האנרגיה בהתפתחות הפרי.

להלן סרטון הדרכה לגידול עצמי של אננס בבית