איך מגדלים אבוקדו

שתיל אבוקדו בעציץ

גידול אבוקדו זה דבר קל ופשוט שאפשר להראות וללמד ילדים בבית.
זרע האבוקדו עשיר בנוטריינטים ולכן הוא גדל בקצב מהיר בהתחלה מה שנותן לילדים את הסיפוק של לראות את הצמח גדל וצומח.

שלבי גידול אבוקדו

שלב 1
לוקחים אבוקדו בשל ומוציאים ממנו את גלעין האבוקדו, שוטפים את הגלעין במים פושרים ומנקים את שאריות בשר הפרי.

שלב 2
מסירים את קליפת הגלעין (לא שלב חיוני אבל, הסרת הקליפה תזרז את הצימוח).

שלב 3
מאתרים את אזור צימוח השורשים מהגלעין (רואים בבסיס את נקודת האחיזה של הפרי אל ענף העץ).
נועצים 3 קיסמי שיניים בחלק העליון של הגלעין בזווית של 45 מעלות כלפי מעלה.
הקיסמים צריכים להיות בקו רוחב ישר האחד עם השני ונסו שהמרחקים בינהם יהיו שווים.

שלב 4
את הגלעין שמים בכוס מים כאשר הקיסמים מחזיקים את הגלעין בדיוק בגובה הרצוי כך שחציו של הגלעין יהיה שקוע במים וחציו האחר לא.

שלב 5
לאחר כ-5 שבועות בערך ניתן יהיה לראות שהגלעין צימח שורש מכובד (במזג אוויר קר הצימוח איטי יותר).
לאחר כ-7 שבועות כבר ניתן יהיה להבחין גם בעלים שצומחים מן הגלעין.
אם אתם רואים שהמים מקבלים צבע ירקרק בגלל האצות שגדלות במים, אז החליפו את המים ואם גם השורש התכסה באצות, נסו לנקות את השורש בעדינות מבלי לפגוע בו.

שלב 6
לאחר 8 עד 10 שבועות כבר תוכלו לראות גזע מכובד בגובה של מספר סנטימטרים שבוקע מן הגלעין.
חשוב מאוד לנקות את הגלעין אם אתם מבחינים שהאצות מתחילות לגדול עליו.
התפשטות האצות על הגלעין עשויה לעצור את צמיחת האבוקדו.
את הגלעין ניתן לנקוט בעדינות עם נייר טואלט לח.
אין צורך לבצע ניקיון מידי יום אלא רק כאשר אתם רואים שהגלעין מתמלא באצות ומשנה את צבעו.

שלב 7
לאחר כ-12 שבועות כבר תקבלו עצון קטן הגדל מגלעין האבוקדו שבתוך הכוס, עם גזע צעיר וגמיש ועלים אבוקדו רחבים.

סרטון המציג את שלבי גידול האבוקדו